Kleine kant-en-klaarhagen

Met kleine kant-en-klaarhagen plant u zelf haagplanten, die u ofwel hoog kunt laten groeien, ofwel mooi klein kunt houden. In dat laatste geval kunt u ze sierlijk in potten laten staan, bijvoorbeeld op het terras of zelfs op een balkon. Kleine kant-en-klaar-hagen zijn op veel manieren een verrijking van uw tuin. Tegelijk missen ze het bekendste voordeel van de kant-en-klaarhaag: ze vormen niet in één keer een dichte heg.
kleine-klaarhagen-2

Kleine kant-en-klaarhagen

Kleine kant-en-klaarhagen worden in wezen op dezelfde manier vervaardigd als grote kant-en-klaarhagen: ze worden ondersnoeid, zodat de wortels compact blijven, en deskundig opgekweekt tot mooie, dichte planten die meteen in de tuin kunnen worden gezet. Omdat ze minder groot groeien is het productieproces wel goedkoper. Een kleine haagplant kan dus ook een investering zijn die u zelf tot een hoge haag laat uitgroeien, maar de meeste mensen houden de haagjes klein.

Kleine kant-en-klaarhaag planten

De kleine kant-en-klaarhaag is eenvoudig te planten. Ze zijn een heel stuk lichter en handzamer dan hun grote broers. U hoeft de buren dus niet te bellen als u ze gaat planten, het is een licht karweitje dat eigenlijk voor iedereen goed te doen is. Graaf een ondiepe sleuf op de plek van uw toekomstige haag en zet hier de wortels stevig in, dan is uw lage haag meteen klaar.

Nog vaker zien we dat mensen de kleine kant-en-klaarhaagjes in een pot planten, bijvoorbeeld in een kring om het terras heen, of aan weerzijden van de voordeur. Op deze manier kunnen de haagplantjes ook een plekje krijgen op het balkon. Zelfs in de stad, op een flatje, kunt u zich zo een fijne haagplant veroorloven. Let wel op de zon op uw balkon en kies voor een haagplant die ofwel van zon, ofwel van schaduw houdt. Zo heeft u het beste resultaat.

Kleine kant-en-klaarhagen bestellen

Kleine kant-en-klaarhagen bestellen

De webwinkel waarme kant-en-klaarhaag.nl samenwerkt, Haagplanten.net, heeft behalve grote kant-en-klaarhagen ook een mooie en groeiende collecte kleine kant-en-klaarhagen. U kunt deze mooie plantjes dus bij hun kopen, via ons. De productafbeeldingen hieronder linken u vanzelf door naar de webwinkel. Wij vinden het leuk als u bij ons meer vindt dan informatie alleen!