Tuinen en sferen

Kant-en-klare hagen kunnen de uitstraling van een tuin in korte tijd ingrijpend veranderen. Zeker bij nieuwe tuinen in nog kale nieuwbouwwijken is dat voor veel mensen een uitkomst. Maar kant-en-klare hagen worden in veel verschillende tuinen en sferen toegepast. Op deze pagina vindt u handige tips en leuke ideeën die ook voor uw tuin van pas komen.

We geven op deze pagina voorbeelden van tuinen en sferen waarvan we hopen dat u zich er in herkent. Wees creatief, onze adviezen zijn natuurlijk maar adviezen, waar u vooral mee moet doen wat u zelf wilt!

Stadstuin

Stadstuinen: privacy en de suggestie van ruimte

Nederlanders en Vlamingen wonen meestal in stedelijke omgevingen, zogenaamde “suburbs”. Zeker in Nederland horen daar ook kleine tuinen bij, de ruimte is nu eenmaal beperkt. Typisch voor dergelijke dichtbevolkte gebieden is ook een gebrek aan privacy: overal om u heen wonen mensen. Zelfs als u het gezellig heeft met u buren, zoekt u soms toch gewoon privacy. De typische stadstuin moet dus voldoen aan twee principes: een gevoel van ruimte, ondanks de beperkte plaats, en tegelijk een gevoel van privacy.

In de stedelijke setting zijn ruimte en privacy ogenschijnlijk tegenstellinggen, maar met een doordacht tuinontwerp kunt u veel bereiken. Kant-en-klare hagen zorgen door hun dichte begroeiing voor privacy. Ze dempen ook geluid. Een mooie suggestie is de taxushaag, een inheemse haagplant met een mooie gelaagde textuur. De taxushaag is makkelijk in onderhoud en is het hele jaar groen. Door in de rest van de tuin voor lage vaste planten en kleuraccenten te kiezen creëert u ’n mooi ruimtegevoel.

Tuin en sferen

Plattelandstuinen: variatie en traditie

Landelijke tuinen zijn over het algemeen ruim en lopen romdom het hele huis. Het platteland is rijk aan groen. “In het land buurt het ver,” wordt er wel gezegd – privacy is minder belangrijk. Integendeel, mensen willen juist van hun uitzicht genieten. Een lage haag is dan een uitkomst, bijvoorbeeld een beukenhaag of een buxus. Ook kunt u voor mooie heggen als hulst en laurier kiezen. Variatie geeft uw tuin een minder statische indruk.

Plattelandstuin

Zakelijke tuin: uitstraling op twee manieren

Ook bedrijven hebben vaak een tuin, waarin meestal ook een parkeerplaats is opgenomem. Hier parkeren ook uw klanten. Welke indruk wilt u op hen maken? Een zakelijke tuin moet vriendelijk en betrouwbaar ogen. Wintergroene planten in combinatie met stenen, tegels en parkeervakken geven een mooi contrast. Uw bedrijf moet zelf echter ook een uitstraling behouden, u wilt niet verscholen gaan achter gebladerte. Lage, strake hagen, bijvoorbeeld buxus samen met kiezels, zijn een elegante oplossing.

Tuinen passen bij u, ze zeggen ook iets over u. Houdt u van privacy, geniet u juist graag van een uitzicht? Presenteert u zich op een professionele manier aan klanten? Houdt u van klassiek, of juist van modern? Strak of weelderig? Het zijn allemaal keuzes die u met een haagplant kracht bij kunt zetten. Een kant-en-klare haag staat er al in één dag, u hoeft dus niet meer te wachten op een passende tuin. Uw wensen liggen binnen handbereik.