Kant-en-klare hagen prijzen

Veel mensen vragen ons voor welke prijzen kant-en-klare hagen zouden moeten worden verkocht. Dit is natuurlijk vrij, maar op basis van het productieproces kan wel worden ingeschat dat kant-en-klare hagen duurder zijn dan “gewone” hagen. Maar tijd is ook geld: een snelle haag levert nu eenmaal vlugger resultaat dan een haag die zelf nog moet volgroeien.

Met een kant-en-klaarhaag bespaart u zichzelf een hoop ergernis, lang wachten, risico’s op groeischade en zelfs het afsterven van planten, onderhoudskosten – allemaal kosten die moeilijk vooraf in te schatten zijn, maar die u wel in uw achterhoofd moet houden als u de prijzen van kant-en-klare hagen vergelijkt. Dat is lastig, het is geen exacte wetenschap, maar wie er meer van weet zal begrijpen waarom het prijsverschil tussen gewone hagen en kant-en-klare hagen gerechtvaardigd is.

Kant-en-klare haag prijs

Kant-en-klaar-hagen productie

Elke haag begint met een zaadje, ook de kant-en-klaarhaag. Uit de prille wortel ontstaan een plant die al gauw tot een struik uitgroeit. Bij een kant-en-klaarhaag wordt dit proces op de voet gevolgd. Tijdens de hele groei wordt de boom zorgvuldig bijgeknipt en gesnoeid, zodat er een dicht pak van vertakkingen en gebladerte ontstaat, uw blikdichte haag. Uiteraard is dit groeiproces iets van lange adem, in het onderhoud gaat veel tijd zitten.

Om ervoor te zorgen dat de kant-en-klare hagen goed verplant kunnen worden en dan opnieuw snel wortelen, wordt er een bijzondere techniek toegepast. De wortels worden ondersneden: stelt u zich een U-vormig mes voor dat onder de rij haagplanten door wordt getrokken. Met behulp van GPS snijdt dit mes heel nauwkeurig de wortels bij. In plaats van onder de grond breed uit te waaieren behoudt de kant-en-klare haagplant zo een compacte stronk.

Kant-en-klare haag productie

Prijzen kant-en-klaar-hagen in perspectief

Het productieproces van kant-en-klare hagen is kostbaar. Niet alleen wordt er veel tijd en mankracht in de verzorging van de haagplanten gestoken, ook wordt er van geavanceerde technieken gebruik gemaakt, die een perfect resultaat opleveren, maar natuurlijk ook een flinke investering zijn. Dat verklaart waarom kant-en-klare hagen op het eerste zicht “duur” zijn. Maar met alles in het achterhoofd, bent u toch opvallend voordelig uit.

Alles wat op de kwekerij van kant-en-klare hagen al is gebeurd, zou u bij een gewone haagplant zelf moeten doen: intensieve verzorging, professionele technische ondersteuning, deskundige selectie. Laten we eerlijk zijn: dat zou u nooit zo goed doen als de echte kweker. En al die tijd zou uw haag er onvolledig bijstaan. Een kant-en-klare haag is er meteen, dus u betaalt ineens die 100 euro of meer, maar daarna bent u er ook vanaf.